Francia minor szintfelmérés

Francia minor szintfelmérés
09/05

2019. szeptember 05. 10:00

C épület, alagsor 7-es terem

09/05

2019. szeptember 05. 10:00 -

C épület, alagsor 7-es terem


Az I. évfolyam francia minor szak írásbeli szintfelmérőjére 2019. szeptember 5-én, csütörtökön 10 órakor Tanszékünk alagsor 7-es teremében (C épület) kerül sor. Kérjük, hogy pontosan jelenjenek meg, mert az írásbeli szintfelmérés pótlására nincs lehetőség!

► Az I. évfolyam francia minor szakra írásbeli és szóbeli szintfelmérő után lehet bekerülni. Előzetes regisztráció nincs, elegendő a szintfelmérés időpontjában megjelenni.
Szervező: Zimonyi Péter nyelvtanár, az I. évfolyam francia minor szak felelőse (zimonyi.peter@btk.elte.hu).

► A felvételhez megfelelő nyelvi előképzettség szükséges: ez egy korrekt B2 (középfok) szintű nyelvtudásnak, vagy egy jó színvonalú emelt szintű érettséginek felel meg. Azokat, akik ezzel a nyelvi szinttel még nem rendelkeznek (tehát pl. kezdő szinten vannak, vagy B1 szintű, alapfokú nyelvismerettel rendelkeznek), sajnos nem tudjuk fogadni.

► Az 1 órás írásbeli szintfelmérő a nyelvtani és lexikai kompetenciát, illetve az íráskészséget méri a következő egyszerű feladatokban: a) alapvető nyelvtani jelenségeket tartalmazó, egyszerű magyar mondatok franciára fordítása; b) egyszerű ragozási táblázatok kitöltése alapvető igék (avoir, être, faire, prendre stb.) ragozásával; c) rövid fogalmazás franciául egy megadott témáról. Szótárat nem kell hozni, azt egyik feladatnál sem kell használni. (A felkészülésben segítségre lehet például Karakai Imre: Francia nyelvtan magyaroknak c. nyelvtankönyve, amely itt honlapunkon a Kutatás/Publikációk menüpontban is elérhető, ill. az egyéb gimnáziumi tankönyvek nyelvtani és lexikai anyagának átismétlése.)

► Az írásbelit másnap követő szóbeli szintfelmérésen – az emelt szintű érettségihez vagy a B2 (középfok) szintű nyelvvizsgához hasonlóan – kötetlen célnyelvi társalgás folyik különböző témakörökben, különös tekintettel a leendő hallgató francia tanulmányokkal kapcsolatos terveire.

Szóbeli szintfelmérés és a kijavított dolgozatok megtekintésének időpontja: 2019. szeptember 6. péntek 9 óra (C. épület, alagsor 7-es terem).